fbpx

Oak House Academy founder Mami Veza aan het woord 

Na mijn studie scoorde ik een mooie baan: leuke collega’s, fijne leidinggevende, goed salaris en een uitdagende functie. Daarnaast had ik het thuis goed: een fijne relatie, leuke vriendschappen, lieve familie en ik was gezond. Niets om over te klagen dus. En toch werd ik geconfronteerd met de ‘wat nu?’ vraag. “Is dit alles?” vroeg ik mezelf af. Wat er toen volgde was een defilé van frustrerende emoties en gedachten over het verleden, heden en de toekomst: twijfel, piekeren, onrust en onzekerheid.

Mijn eerste reactie was: “gewoon doorleven, het gaat vanzelf over”. Maar het ging niet over, niet ‘vanzelf’. Ik had geen idee van wat er met mij aan de hand was, laat staan van hoe ik de situatie moest herstellen. En dus moest ik allereerst inzicht krijgen in wat er met mij aan de hand was: ‘waarom voelde ik me zo?’ en nog belangrijker: ‘hoe kom ik hieruit?’ Deze vragen markeerden het startpunt van mijn reis om mijn (en later de menselijke) psyché beter te leren begrijpen om daarmee een positieve wending te geven aan mijn leven en mijn welzijn te bevorderen.

Via allerlei westerse en oosterse filosofieën, theorieën en praktijken leerde ik inzien dat er niet één maar meerdere antwoorden zijn die naar het Rome van ‘welzijn’ en een gelukkig leven leiden. Er is geen one-size-fits-all oplossing op de grote levensvragen waarmee wij allemaal op enig moment in ons leven geconfronteerd worden. Het resultaat? Ik ging op zoek naar de ‘best practices’ uit de praktijken van NLP, sociologie, toegepaste en positieve psychologie, zen Boeddhisme, mindfulness, energy healing en martial arts. Ik verzamelde de werkende principes en met het toepassen van de vergaarde kennis, inzichten en handvatten kreeg ik weer grip op mijn eigen leven. Mijn ervaring op dat pad is tot op de dag van vandaag de meest eye-opening, vervullende en verrijkende ervaringen van mijn leven. Het veranderde mijn levensloop thuis en op het werk. Ik leerde over de ware impact van mijn energie en keuzes in relatie tot mijn relatie met anderen, werk en fysieke welzijn. Het allerbelangrijkste: ik leerde prioriteit te geven aan zelfzorg, zelfliefde en gehoor te geven aan mijn meest diepste behoeften voor mijn heden en toekomst.

Dit is een reis zonder eindbestemming geworden want hoe meer ik over mijn eigen psyché leer, hoe meer ik besef dat er vele anderen zijn die, net als ik, met allerlei levensvragen worstelen en op zoek zijn naar antwoorden en handvatten om dat wat hun gevoel van innerlijke rust en geluk blokkeert aan te pakken.

Daarom ben ik een quarterlifecoach geworden. Om anderen, die worstelen met grote en/of kleine levensvragen te ondersteunen in hun zoektocht naar de antwoorden op hun vragen en bij het vinden van passende oplossingen voor hun uitdagingen. Waarom? Omdat ik weet dat niemand zonder de steun van een medemens kan floreren. Ik weet uit eigen ervaring hoe waardevol en verlichtend het kan zijn om gehoord en gezien te worden en iemand te horen zeggen: “Ik ben er voor je” of “je staat er niet alleen voor”. Iemand die samen met jou op zoek gaat naar de behoefte achter de frustratie; de juiste vragen stelt; stiltes durft te laten vallen; jou laat zien wanneer je op een valkuil afstevent en jou wijst op de kleine details die het grootste verschil maken in het leven.

Mensen ondersteunen om de reis te maken van de ‘hete emotionele chaos’ naar het creëren van een “koele kalmte in het leven”, is de grootste drijfveer in mijn werk.

Ben je benieuwd naar wat Mami Veza voor jou kan betekenen?