fbpx
OAK’s 30 Dagen Dankbaarheid Challenge, dankbaarheid tot levenshouding maken
Foto @Anna Shvets

OAK’s 30 Dagen Dankbaarheid Challenge, dankbaarheid tot levenshouding maken

Zoals de meeste mensen heb ik op mijn levenspad een hoop ups en downs meegemaakt, vreselijke ervaringen gehad, hartverschreurende tijden doorgemaakt, en hele lage dieptepunten. En tegelijkertijd kan ik ook beamen dat ik een hoop (hele hoge) hoogtepunten heb mogen beleven. Op verschillende momenten, niveaus en manieren biedt het leven ons de gelegenheid om haar op uiteenlopende manieren te ervaren: ‘the good, the bad and the ugly’.

Het onderkennen van het goede dat je al hebt in je leven, is de basis voor alle overvloed. – Eckhart Tolle

Er zijn een aantal geweldige manieren om de omstandigheden en verandering die je doormaakt vanuit een ander perspectief te benaderen dan de rampzalige gedachten die je mogelijk zou kunnen ervaren. Dankbaarheid speelt een belangrijke rol bij het creëren en ervaren van duurzamer geluk in ons leven, maar alleen als het wordt gedaan op een manier die alle andere menselijke emoties en ervaringen niet uitsluit. Van pure vreugde tot onvervalste wanhoop. Echt geluk is niet de daad van ervoor kiezen om je fulltime blij en enthousiast te voelen, het is de kunst van het toelaten en accepteren van alle menselijke emoties, ‘the good, the bad and the ugly’. Leer ze allemaal te observeren en leer het ermee eens te zijn dat ze permanent deel uitmaken van ons leven, dat is de definitie van acceptatie en geluk in het leven.

In de woorden van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen: “dankbaarheid betaalt de rekeningen niet, en een gebroken been geneest er ook niet sneller van. Maar het helpt je wel om gelijkmoediger in het leven te staan, meer van het leven te genieten en relaties extra diepgang te geven. Het is een ‘innerlijke hulpbron die ons kan helpen en inspireren om (verder) tot bloei te komen.”

In het kader van het ervaren van meer dankbaarheid starten wij vandaag (een mooier moment dan 20-12-2020 zal er niet zijn) met de online editie van OAK’s 30 DAGEN DANKBAARHEID CHALLENGE in digi-taal: #OAK30DANK

Ter gelegenheid hiervan zal ik 30 dagen lang via ‘Stories’/’Verhalen’ op Instagram en Facebook op basis van 30 thema’s gedachten van dankbaarheid met jullie delen in de vorm van inspirerende woorden, kunst, foto’s, collages of wat dan ook dat voor mij als uiting van dankbaarheid voelt. Op een rijtje:

  1. 30 dagen lang deel ik gedachten van dankbaarheid met jullie in de vorm van inspirerende woorden, kunst, foto’s, collages of wat dan ook dat voor mij als uiting van dankbaarheid voelt.
  2. Op basis van 30 levensthema’s, zoals gezondheid, waarheid, seizoenen, de wereld, kleding, liefde, herinneringen, etc.  
  3. Gedeeldvia ‘Stories’/’Verhalen’ op Instagram account: oakhouseacademy en Facebookpagina ‘Oak House Academy‘ 
  4. Datum: van 20 december 2020 – 20 januari 2021, daarna gaan we natuurlijk gewoon offline door! 😉

Wil je meedoen met deze uitdaging? Lees hieronder enkele tips: 

  • “Challenge” is maar een woord. Het is geen wedstrijd. Het doel van de Challenge is om je elke dag op iets te focussen (en te delen als je wilt!), dat jou een gevoel van dankbaarheid en waardering geeft. Voel je vrij om hierin creatief te zijn. Onthoud, het draait om ervaren van dankbaarheid, niet om perfectie.

  • Start op elk moment. Het doel van de Challenge is om je gedurende dertig dagen op het thema dankbaarheid te focussen. Je kunt de uitdaging op 20 december starten en het de hele maand doen (zoals ik aan het doen ben), of je kunt elke dag beginnen die voor jou werkt en in je eigen tempo volgen.
  • Gebruik de hashtag #OAK30Dank. Deel je je creaties, gedachten, momenten en foto’s van dankbaarheid op Instagram, Twitter, Facebook? Als je ze tagt met #OAK30Dank, kunnen anderen ze zien en als je op de hashtag klikt, kun je ook de mooie dingen zien die anderen delen. Het is echt geweldig om naar de hashtag te kijken en te zien hoe anderen elke dag dankbaarheid interpreteren en delen. De creativiteit is niet alleen geweldig, maar het laat me vaak nieuwe manieren zien om waardering voor het leven te hebben.
  • Bewaar of print een herinnering. Wanneer mogelijk, bewaar een herinnering van je momenten van dankbaarheid. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te bewaren, maar het kan zijn dat je creaties wilt bewaren die je kunt gebruiken op momenten waarin dankbaarheid welkom zou zijn.
Inspiratie workshop Rust in je Hoofd, Ruimte in je Leven

Wil je na onze 30 Dagen Dankbaarheid Challenge 2020 – dankbaarheid verder in je levenshouding integreren en het een vast onderdeel laten zijn van je dagelijkse routines? Doe dan mee met de inspiratie workshops:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.