fbpx
Krachtige tips om elke dag zelfliefde te beoefenen
Foto @Cottonbro

Krachtige tips om elke dag zelfliefde te beoefenen

Zelfliefde is een magische energie is die iemands leven positief kan veranderen. Het veranderen van je patronen, zoals het vergroten van de liefde voor jezelf in woord en daad, hoeft niet altijd ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Het dagelijks (ver)zetten van kleine stappen is een krachtige en leuke manier om de nog dieper en soms uitdagender pad dat je met behulp van een begeleider moet doorlopen in evenwicht te brengen.

Probeer de volgende suggesties toe te passen wanneer je een grotere dosis zelfliefde in je dag en leven wilt:

  1. Leer je innerlijke criticus kennen.

We hebben allemaal een stemmetje in ons hoofd dat ons graag op onze fouten en tekortkomingen wijst, ons veroordeelt en ons zelfs te schande maakt. Gewoon jezelf bewust worden/zijn van deze stem en herkennen wanneer deze actief is, kan al wonderen verrichten. Je innerlijke criticus kan je aan iemand doen denken, zoals een kritische persoon uit je kindertijd zoals een superkritische leraar of manager. Onthoud dat je innerlijke criticus je misschien gewoon probeert te beschermen met deze neiging tot perfectionisme. In plaats van naar je innerlijke criticus te luisteren, ga je ermee in dialoog. Vraag je innerlijke criticus of hij je op een liefdevollere, evenwichtigere manier nuttige informatie kan geven. Of maak zelfs grapjes over je criticus door hem/haar een belachelijke naam te geven!

  1. Pauzeer regelmatig om je lichaam in de juiste houding te brengen

Elke keer dat je gedurende de dag een paar minuten de tijd neemt om te pauzeren en voor je lichaam te zorgen, herinner je jezelf eraan hoe belangrijk je bent, dat is een liefdevolle daad! Of je nu pauzeert om je medicijnen of supplementen in te nemen, een gezond tussendoortje voor jezelf te maken, of even van het scherm weggaat om te stretchen, als je beter voor je lichaam zorgt, zul je jezelf meer waarderen. En uiteindelijk zal dit kunnen groeien tot een gewoonte die tot meer gezonde acties leidt. Dit is het tegenovergestelde van een negatieve vicieuze cirkel, je zou het de zelfzorgcirkel kunnen noemen!

  1. Laat een liefdevolle mentaliteit je acties inspireren.

Werken met first-person mantra’s, in de stijl van zelfhulplegende Louise Hay, kan helpen om je onderbewustzijn te herprogrammeren. Werk met affirmaties die inspirerend voor je zijn maar ook authentiek aanvoelen. Soms zijn de krachtigste affirmaties de eenvoudigste, zoals: “Ik creëer liefdevolle relaties in mijn leven“, of “Ik leer mijn eigen vader en moeder te zijn en mezelf te verzorgen.” Een paar suggesties van affirmaties vind je op deze pagina – link >>

  1. Maak jezelf niet kleiner zodat anderen zich groter/beter voelen.

Het is gezond om jezelf niet te serieus te nemen of je tekortkomingen te erkennen in het bijzijn van anderen – dat is zelfacceptatie en het is erg liefdevol en kan soms zelfs grappig zijn. Maar bagatelliseer jouw gaven en talenten niet en “zeik” jezelf niet af in het bijzijn van anderen alleen maar om iemand anders zich meer op zijn gemak te laten voelen. Je kunt van jezelf houden, voor jezelf opkomen en trots zijn op alles wat je hebt gedaan en overwonnen, terwijl je anderen nog steeds met gratie, respect en nederigheid behandelt.

  1. Leer andere mensen hoe ze je op een liefdevolle manier moeten behandelen.

We leren anderen hoe zij met ons om moeten gaan. Dat doen we door onszelf positief en liefdevol te behandelen, dit is gedrag dat anderen bewust of onbewust zouden moeten spiegelen. We leren anderen ook hoe ze ons moeten behandelen binnen de grenzen die we in onze relaties stellen. Dit kan lijken op zacht en liefdevol het terugroepen van een goede vriend of partner wanneer ze onbeleefd of respectloos tegen je zijn. Heb ook grenzen voor jezelf. Een affirmatie hiervoor zou kunnen zijn: “Ik behandel mezelf op dezelfde manier als ik een geliefde of een dierbare vriend of familielid zou behandelen.”

  1. Creëer ruimte hiervoor in je leven.

Ruimte helpt je verbinding te maken met je eigen energie en je eigen emotionele beleving. Vanuit deze geaarde, krachtige plek neem je beslissingen – zelfs kleine beslissingen, zoals of je binnen moet blijven en uitrusten of moet gaan. Ruimte creëren kan zo simpel zijn als het reserveren van een beetje tijd, zelfs 15 minuten per dag, om een dagboek bij te houden, te mediteren of het ondernemen van een andere ontspannende activiteit om je energie op te laden.

Persoonlijke begeleiding bij het omgaan met stress 
  • Het leven kan zo druk zijn, dat je hierdoor kunt vergeten om stil te staan bij hoe het écht met je gaat waardoor je vast kunt lopen in vastgeroeste patronen met als gevolg: emotionele en/of fysieke onvrede over de status-quo van je leven. Quarterlife coaching helpt je om even stil te staan en te investeren in die gebieden van leven die om aandacht vragen zodat jouw willen, denken en doen weer op lijn komen te staan. We laten je zien hoe jij optimaal gebruik kunt maken van jouw kennis, emoties, intuïtie en talenten om een leven vol rust, plezier, vervulling en vitaliteit te creëren. Meer informatie >>>

Onze tips en handvatten om je op weg te helpen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.