fbpx
Inspiratie van Godinnenenergie: 4 tips die je creativiteit laten stromen
Foto @Debendra Das

4 tips die je creativiteit laten stromen

Oktober is de maand waarin Navaratri wordt gevierd in India, de viering van de Godin in al haar vele vormen en kracht. Goddelijke vrouwelijke energie stroomt door ieder van ons (ongeacht geslacht) en wordt geassocieerd met de niet-lineaire, creatieve shakti-kracht, onze intuïtieve en gepassioneerde aspecten in ons.

Ieder van ons kan bewust gebruik maken van deze energie om creativiteit, productiviteit en out-of-the-box denken te verbeteren.

En we hoeven niet superhard te werken om iets aan onze dagelijkse gewoontes te veranderen om dit toe te passen. In plaats van superhard te werken kunnen we onze aandacht simpelweg richten op onze goddelijke vrouwelijke energie terwijl we ons bezig houden met onze dagelijkse routine. Hier zijn enkele praktische tips om je op weg te helpen:

  1. Creëer ruimte voor spontaniteit.

Verbeeld je de Godin Durga, via deze link lees je meer over haar. Deze Godin heeft acht armen en elk arm heeft een wapen dat in elke huidige situatie kan worden gebruikt, wat haar enorme vindingrijkheid weerspiegelt. Soms is er een boek nodig om je kennisniveau te verruimen en op andere momenten heb je een zwaard nodig om de waarheid vlijmscherp te doorboren en ernaar te handelen.

In dezelfde geest kunnen je “wapens” in de loop van de dagen, weken en jaren veranderen. Ze zouden de vorm kunnen nemen van het schrijven van een nieuw businessplan, de telefoon pakken en eindelijk dat telefoontje te plegen die je blijft uitstellen, een bezoek brengen aan een familielid of vriend(in) die je veel te lang niet hebt gezien, naar een podcast het luisteren, een gezonde maaltijd koken of het beantwoorden van je e-mails. Omdat alleen jij je van moment tot moment kunt afstemmen op het ritme van je energie, is het goed om wat speelruimte te laten. Op die manier zul je per moment kunnen beslissen welke acties wanneer moeten worden uitgevoerd. Misschien ben je niet in de stemming om te schrijven, maar heb je er wel zin in om e-mails te beantwoorden. En misschien voelde je je vanmorgen geroepen om die Zoom-meeting uit te stellen tot nadat je een andere belangrijke taak hebt uitgevoerd.

Wanneer we onze activiteiten aansluiten op het ritme van onze energie, creëren we magie.

Dit weerspiegelt de wijsheid van onze goddelijke vrouwelijke kracht. En het strookt zelfs met moderne bedrijfscultuuronderzoeken die aantonen dat flexibiliteit resultaatgerichte werkomgevingen creëert. Deze vrije manier van werken ondersteunt ook je natuurlijke creativiteit, zodat je beste, meest creatieve ideeën ruimte krijgen om gezien en gehoord te worden.

Uit een onderzoek van het World Economic Forum blijkt dat creativiteit een van de belangrijkste vaardighedenzal worden die werknemers in de toekomst nodig hebben om te gedijen. Maak je geen zorgen – het zit in jou! Je hebt alleen de ruimte nodig om je creatieve genie de wereld in te laten slingeren.

  1. Breng meer zachtheid en kalmte in je dag.

Te vaak raken we verstrikt in onze dagelijkse drukte en verkrampen we. Onze schouders kunnen zich aanspannen als we ons in het verkeer aan het stuur vastgrijpen; onze stemmen kunnen harder worden als ons kind ons verzoek om op te ruimen negeert. Maar in een wereld met veel stress verhogende factoren leert de Bhagavad Gita, de oude tekst van India, ons dat een van de 26 belangrijkste kwaliteiten om te ontwikkelen zachtheid (mardavam) is.

Door zacht en vloeiend te blijven, kun je beter communiceren, samenwerken met anderen en elk moment met gratie en liefde tegemoet treden. Deze zachtheid, gekenmerkt door het goddelijke vrouwelijke (naast de felheid die soms ook nodig is) is buitengewoon krachtig.

Haal een paar keer diep adem als je je ervan bewust bent dat je op de een of andere manier gespannen bent en probeer de volgende oefening uit:

  1. Span je schouders en vuisten aan terwijl je door je neus inademt en tel tot 6.
  2. Ontspan vervolgens langzaam en laat de spanning los terwijl je een dubbele uitademing uit je mond doet (huh, huhh).
  3. Stel je voor dat alle spanning je lichaam en geest verlaat en je teruggaat naar je kalme, vredige centrum. Voel je in harmonie met het liefdevolle, zachte goddelijke vrouwelijke binnenin jou.
  4. Wees je bewust van de kwaliteit van je spraak tijdens je dag. Blijf verbonden met je hart terwijl je spreekt, dat wordt zeker geregistreerd door anderen. Als je voelt dat je te hard overkomt, verzacht bewust je spraak.
  5. Vertrouw op je intuïtie wanneer je keuze maakt over wat je eet

Voel vanuit je intuïtie en creatieve geest welke voedende maaltijd je lichaam op dat moment nodig heeft om fit en vitaal te zijn en blijven.

Zo leert Ayurveda ons bijvoorbeeld dat ons lichaam in de herfst een aantal belangrijke kruiden nodig heeft zoals kurkuma, zwarte peper, kardemom, kaneel, kruidnagel, komijn, gember en nootmuskaat. Het sacrale (Svadhistana) chakra regelt onze creativiteit en wordt geassocieerd met het waterelement. Probeer sappig rauw fruit, kokoswater en groenten en fruit die oranje zijn (zoals sinaasappels, oranje paprika en zoete aardappelen) in je voeding op te nemen om dit energiecentrum te voeden.

  1. Accepteer en berust je in wat het leven je geeft

Goddelijke vrouwelijke energie vertegenwoordigt onvoorwaardelijke liefde en vergevingsgezindheid en streeft ernaar het Licht in alle wezens te zien. Oordelen zijn misschien een gewoonte die je momenteel hebt, maar hoeft dat niet blijven. Studies hebben zelfs aangetoond dat onnodig (ver)oordelen het niveau van stress en angst in onze geest en lichaam verhoogt – wat een grote belemmeringen vormt voor je creativiteit. Kies er dus beter voor om minder (ver)oordelend te zijn. Streef ernaar om in je energie, woord en daad vriendelijk en accepterend te zijn voor iedereen die op je pad komt.

Persoonlijke begeleiding bij het omgaan met stress 
  • Het leven kan zo druk zijn, dat je hierdoor kunt vergeten om stil te staan bij hoe het écht met je gaat waardoor je vast kunt lopen in vastgeroeste patronen met als gevolg: emotionele en/of fysieke onvrede over de status-quo van je leven. Quarterlife coaching helpt je om even stil te staan en te investeren in die gebieden van leven die om aandacht vragen zodat jouw willen, denken en doen weer op lijn komen te staan. We laten je zien hoe jij optimaal gebruik kunt maken van jouw kennis, emoties, intuïtie en talenten om een leven vol rust, plezier, vervulling en vitaliteit te creëren. Meer informatie >>>

Onze tips en handvatten om je op weg te helpen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.