fbpx
Hoe creatiever te leven met goddelijke inspiratie
Foto @Ron Lach

Hoe creatiever te leven met goddelijke inspiratie

Ben je ooit uit het niets getroffen door een onverklaarbare creatieve drang? Misschien heb je daadwerkelijk goddelijke inspiratie ervaren. Dit spirituele concept bestaat al eeuwen. Maar waar draait dit concept om en hoe kun je elke dag je eigen creativiteit aanboren?

De geschiedenis van goddelijke inspiratie.

Door de geschiedenis heen zijn de meeste vertellingen over goddelijke inspiratie gekoppeld met religies, waaronder het christendom, de islam en het hindoeïsme. Zo werd bijvoorbeeld gezegd dat de Bijbel goddelijk geïnspireerd was, en de verschillende auteurs beweerden God in hun boodschappen te hebben gekanaliseerd. Veel beroemde componisten, van Brahms tot Beethoven, beschouwden hun muziek als een daad van God en beweerden dat het van een hogere macht kwam. Over het algemeen werd aangenomen dat dichters, kunstenaars en schrijvers geïnspireerd werden door een muze of een ander genie, die hen het talent gaf dat ze bezaten.

Kortom, het idee van goddelijke inspiratie komt voort uit de pure onverklaarbaarheid van creativiteit.

Grote creatievelingen hebben door de tijd heen het gevoel gehad dat ze hun werk niet zelf/alleen hadden kunnen bedenken, dus het moet goddelijk geïnspireerd zijn geweest.

Wat het betekent om je vandaag goddelijk geïnspireerd te voelen.

Hoewel het minder aards klinkt, bestaat het idee van goddelijke inspiratie nog steeds. Maar wat is nu een goddelijke inspiratie? Het staat voor ervaren van een bovennatuurlijke kracht, voorbij het menselijke zijn dat een instroom van creatieve ideeën en/of verlangens veroorzaakt.

Afhankelijk van wat je gelooft, kan dit inspiratie van God zijn, universele bronenergie, geascendeerde meesters, aartsengelen, spirituele gidsen, voorouders of zelfs je hogere zelf. Ik zeg graag dat goddelijke inspiratie de ondersteuning van liefdesenergie is die je in je dagelijkse leven begeleidt. Een andere definitie van goddelijke inspiratie is dat het iets is waarvan je voelt dat je ziel wil dat je dit doet, of zoals ik het noem, dat je het gevoel hebt dat je op een zielenmissie bent. Goddelijke inspiratie kan iedereen op elk moment overkomen, maar het kan zeker samenhangen met een gevoel van spirituele ontwaking: het helder en onomstotelijk voelen wat je wilt en welke weg je daarvoor zou moeten bewandelen. Je zou dus kunnen stellen dat een spiritueel ontwaken goddelijke inspiratie oproept of omgekeerd. Vaak houdt goddelijke inspiratie namelijk in dat je moet zien hoe je de mensheid of wereld van dienst kunt zijn of kunt helpen.

Goddelijke inspiraties hebben betrekking op iets dat groter is dan jezelf, en een groot deel van spiritueel ontwaken is het besef en zelfs het gevoel dat alles en iedereen met elkaar verbonden is.

Hoe je je meer geïnspireerd voelt in het dagelijks leven.

Hoewel goddelijke inspiratie niet echt kan worden afgedwongen, zijn er dingen die je in je dagelijkse leven kunt doen om meer open en ontvankelijk voor deze vorm van inspiratie te zijn en om in het algemeen geïnspireerd te raken.

Het is vooral belangrijk om in contact te blijven met je intuïtie en deze te begrijpen. Daarnaast kun je daarvoor tijd en ruimte vrijmaken in je schema. Dit geeft je de kans om bij jezelf en je ziel in te checken en geeft je ook de tijd om te dagdromen, wat daarna zou kunnen veranderen in levensechte manifestaties.

De basis van inspiratie is om vooral (meer) te doen van waar je van houdt en je aangeboren passies en talenten te eren. Plezier helpt je een verhoogde staat van bewustzijn aan te boren en contact te maken met je hoogste zelf.  Vraag jezelf bijvoorbeeld af wat je als kind graag deed en wanneer je je beste zelf was. Dit zijn inzichten in je ware aard. Je kunt zelfs mensen en gebeurtenissen die je inspirerend vindt observeren of daarover lezen. Dat kan gaan om het volgen/observeren van een atleet of een muzikant die geweldige dingen doet.

Of horen over iemand die iets aan de wereld teruggeeft op een manier die velen ten goede komt. Meeliften op een deel van die inspirerende energie en het in je eigen systeem voelen.

Oefeningen om in contact te komen met je creativiteit:

 1. Creëer de ruimte hiervoor: hoe creativiteit voor jou er ook uitziet, je zult ruimte willen maken om het door te laten komen. Ik vind het heerlijk om een fysieke ruimte te creëren die mijn creativiteit stimuleert. Zo heb ik mijn thuiskantoor ingericht met objecten en kleuren die voor mij rust, warmte en creativiteit stimuleren. Creatieve ruimtes moeten ervoor zorgen dat je je kalm, energiek, nieuwsgierig en geïnspireerd voelt.
 2. Gebruik je intuïtie: het is belangrijk om gebruik te maken van je intuïtie om goddelijke inspiratie te laten stromen. De beste manier om dit te doen is hiervoor tijd in je schema vrij te maken, zonder afleiding, zodat de inspiratie kan komen. Ook andere oefeningen zoals het bijhouden van een dagboek of tijd doorbrengen in de natuur kunnen hier geweldig voor zijn.
 3. Doe dat waar je van houdt: en tot slot, het doel is om jezelf het geschenk te geven om te doen waar je van houdt, wat dat ook mag zijn. Als we gebruik maken van onze aangeboren passies en gaven en onze vreugde eren, vertragen we de tijd, vergroten we onze vreugde en trekken we overvloed aan. Dagelijks vreugde zoeken en afstemmen op je kernwaarden en passie zal je helpen een creatief leven te leiden. Of het nu gaat om schilderen, tuinieren, sporten, reizen, muziek produceren of consumeren of iets anders dat je opvrolijkt, maak er tijd voor – en heb er plezier in.

Conclusie

Goddelijke inspiratie zal zonder waarschuwing komen en gaan, ons zegenend met momenten van creatief inzicht en energie. En hoewel we de inspiratie niet altijd kunnen laten komen, kunnen we maatregelen treffen om ervoor open te blijven, zodat wanneer de inspiratie arriveert, we deze volop kunnen benutten. Immers, we zijn allemaal hier op aarde om elkaar en de stroom van het leven te ondersteunen.

goddelijke inspiratie is een kracht om ons allemaal te leiden naar de ultieme afstemming met onszelf en innerlijke vrede te creëren.

Persoonlijke begeleiding bij het omgaan met stress 
 • Het leven kan zo druk zijn, dat je hierdoor kunt vergeten om stil te staan bij hoe het écht met je gaat waardoor je vast kunt lopen in vastgeroeste patronen met als gevolg: emotionele en/of fysieke onvrede over de status-quo van je leven. Quarterlife coaching helpt je om even stil te staan en te investeren in die gebieden van leven die om aandacht vragen zodat jouw willen, denken en doen weer op lijn komen te staan. We laten je zien hoe jij optimaal gebruik kunt maken van jouw kennis, emoties, intuïtie en talenten om een leven vol rust, plezier, vervulling en vitaliteit te creëren. Meer informatie >>>

Onze tips en handvatten om je op weg te helpen:

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Wouter ter Reehorst
  november 15, 2022 10:28 am

  Ha die Mami,
  Dank voor je blog. Met plezier gelezen.
  Goddelijke inspiratie wordt in The Urantia Book in diverse hoofdstukken uitgebreid beschreven en toegelicht. Spoiler alert: het kleine stukje goddelijkheid dat God met je deelt in de vorm van een ‘Thought Adjuster’ – een unieke entiteit die naast je ziel en persoonlijkheid woont – geeft jou die inspiratie (niet alleen creatief) die je nodig hebt om te leven op een manier die aansluit bij dat wat wellicht (tijdelijk) jouw pad is hier op het ondermaanse. Okay, spoiler alert dus, maar bijzonder boeiend om te lezen. The Kingdom of Heaven is within – en dan dus ook letterlijk. Genoeg voor nu 🙂 Fijne dag!

  Beantwoorden
  • Hi Wouter, dank voor je reactie en mooi dat je ervan genoten hebt. Goddelijke inspiratie komt en een miljoen verschillende manieren naar ons om ons te bewegen ons pad zo authentiek mogelijk te bewandelen. Het gaat pas mis als we ons vastklampen aan 1 vorm/bron terwijl die bron (tijdelijk?) opgedroogd is. Daarom is er niets sterkers dan zo alert mogelijk de dag te beleven want alleen dan mis je die nano-seconden van inspiratie niet. En als je die toch mist, dan komt het altijd wel terug maar dan waarschijnlijk op een andere moment en manier. Als we sterk zijn in ons geloof in het leven en alles wat het ons brengt, zijn we nooit alleen op ons pad. Want de liefde die het leven soms op de meest bizarre en bijzondere momenten geeft is voor ons een wegwijzer op al onze wegen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.