fbpx

"">></a

8 Affirmaties voor een stressbestendig jaar en leven

Het afgelopen jaar was gevuld met politieke onrust, geweld, economische onzekerheden, en terwijl de wereld langzaam begon te heropenen, eiste het hoge tempo van het leven weer zijn tol bij velen. Mensen uit alle lagen van de samenleving voelden de stressoren van allerlei bewegingen in de samenleving. Voor sommigen was dat lastig, voor anderen was het juist een aanmoediging om hun leven bij de horens te nemen en méér controle te ervaren in hun levens. Om je een hart onder de riem te steken delen we hier graag 8 affirmaties voor een stressbestendig jaar en leven.

1: Ik laat niet toe dat omstandigheden mijn geluk bepalen.

Het leven is hard. Er is geen blauwdruk van hoe je dingen moet doen en de waarheid is dat het leven spannend, leuk, verwarrend, frustrerend, opwindend, moeilijk kan zijn – letterlijk alle bovenstaande en vaak meerdere tegelijk. Je kunt dus het beste beslissen om alle momenten te omarmen omdat ze allemaal een kans bieden op groei en doorbraak, zelfs op onze moeilijke momenten in het leven. Ik heb het hier niet over dat inhoudsloze ongefundeerde “positief denken” of dat je nooit meer moeilijke tijden zult ervaren. In plaats daarvan zeg ik dat het oké is om vervelende emoties te voelen, dat het normaal is om seizoenen van ontbering te hebben, en vooral, dat het oké is om niet oké te zijn. Ontberingen, complexe emoties en vreugde kunnen naast elkaar bestaan. Het loont daarom om ermee te oefenen om de wijze waarop je het leven waarneemt en ervaart, leeft en erop reageert niet als een pingpongbal te laten bepalen door omstandigheden. Ik geloof dat 10% van het leven is wat ons overkomt, en 90% ervan is hoe we reageren. Affirmatie: daar waar mogelijk al ik vreugde en verlichting proberen te vinden in die dingen die wel goed gaan, zelfs als de hel losbreekt.

Geluk is voorwaardelijk, vreugde is onvoorwaardelijk. Als we zeker weten dat alles voorbijgaat kunnen we dus met dezelfde zekerheid stellen dat goede dingen voorbijgaan, maar dat geldt dus ook voor de dingen die we niet fijn vinden.

2: Ik zal mezelf niet overbelasten, of overvragen.

We hebben vaak de neiging ons druk te maken over het welzijn van anderen. Daarbij worden we zelf overbelast en overvraagd om anderen te helpen en vergeten we onszelf. Als je dit patroon lang genoeg volhoudt kan het zelfs zover komen dat je burn-out, overprikkeld en gefrustreerd raakt en je zo de zin in en lust voor dingen verliest. Affirmatie: ik zal mijn welzijn prioriteit geven voordat ik anderen help.

3: Ik zal niet verstrikt raken in alles ‘zelf uitzoeken’.

Er is kracht in partnerschap. Is het je weleens opgevallen dat bij prijsuitreikingen de winnaar altijd een lijst voorleest met mensen waar ze dankbaar voor zijn? Het zinnetje dat daarbij hoort is altijd: “ik had dit niet had kunnen bereiken zonder persoon X, Y of Z …” Dit herinnert ons eraan dat, hoe invloedrijk, beroemd, getalenteerd of rijk we ook zijn, je altijd hulp van anderen nodig zult hebben om verder te komen. Affirmatie: Ik zal om hulp en feedback-bronnen vragen. Dit betekent niet dat je stil moet zitten en bij mensen moet bedelen. Het betekent dat je hulpbronnen en informatie zoekt door vragen te stellen, tijd te besteden aan onderzoek en open en kwetsbare gesprekken te voeren over wat je nodig hebt, en door mensen te vragen je in de goede richting te wijzen.

4: Ik zal vaker oké zijn met gewoon ‘zijn’.

Op sociale media denkt iedereen dat ze volgende week moeten stoppen met werken, een bedrijf moeten beginnen en zes miljoen per jaar moeten verdienen. Dit kan giftig zijn omdat er continue druk is om meer te “doen” en meer te “worden” en geen ruimte is om te “zijn”. Het is oké als je geen bedrijf wilt starten of dat nu niet kunt. Het is niet erg als je (nog) geen 6 miljoen per jaar verdient. Het is oké als je tevreden bent met je 9-5 baan en daar wilt blijven. Misschien ben je op dit moment niet op een plek in je leven waarin volop aan de slag kunt om je levensdoelen te bereiken, en dat is oké. Het is prima om in een seizoen van het leven te zijn waarin je niets meer of minder geeft dan het minimaal noodzakelijke. Het is oké om te “zijn” in plaats van steeds bezig te zijn met meer “doen”.

5: Ik ga bewust op zoek naar en maak tijd voor de dingen/mensen waar ik blij van word.

Je zou denken dat dit een vanzelfsprekend idee is, maar soms neemt de gekte van alledag het stuur van ons leven over en vergeten we juist die dingen en mensen waar we het meest plezier aan beleven, waarderen en liefhebben. Affirmatie: ik maak meer tijd vrij om uitstapjes te plannen (alleen of met anderen) die mij een goed gevoel geven. Ik geloof dat vrijetijdsactiviteiten buitenshuis ons helpen stress te verminderen, het leven in een nieuw perspectief te zien en ons vermogen vergroten om beter met stressvolle situaties om te gaan.

6: Ik zal zachter voor mezelf zijn.

We zijn vaak veel te streng voor onszelf. Heb daarom meer oog voor al die dingen (groot en klein) die je goed doen en geef jezelf daarvoor een schouderklopje. Affirmatie: Ik zal meer oog hebben voor de kleine vooruitgangen die ik boek, de mini-doorbraken en onopvallende wonderen die van mij komen, zelfs als ik er geen zin in heb. Deze praktijk helpt ons aandacht te schenken aan het werk dat we dagelijks doen om tot de grote dingen te komen.

7: Ik zal meer in mezelf investeren.

Dit is hier een grote valkuil voor velen omdat we altijd bereid zijn in anderen te investeren en anderen aanmoedigen in zichzelf te investeren, maar onszelf daarbij vergeten. Tijd om dit ook een gewoonte voor jezelf te maken. Affirmatie: ik zal tot het uiterste gaan als het gaat om het investeren in mezelf.En als ik zeg investeren, bedoel ik niet alleen financieel. Ook je tijd is veel waard. Dus investeer tijd en moeite in zaken die ertoe doen voor jouw welzijn. Lees boeken, luister naar podcasts en ga naar evenementen en mensen die ingaan op de problemen die je actief probeert op te lossen. En als we het tòch even hebben over geld: betaal voor comfort wanneer dat nodig is. Investeer in jezelf en vergroot je capaciteit om dingen te bereiken.

8: Ik zal er open over communiceren als het niet goed met me gaat.

Altijd maar die sterke vriend(in), neef/nicht en zoon/dochter zijn is vermoeiend. Maskeer niet langer hoe je je werkelijk voelt. De etiquette schrijft voor dat wanneer men ons vraagt hoe het met ons gaat het niet de bedoeling is dat we uitweiden over alle ellende in ons leven. Het antwoord dient altijd een beleefde “gaat goed” te zijn. Het gevolg? We doen allemaal massaal aan deze censuur en zijn in de ogen van anderen 100% van de tijd in een staat van “geweldig” en “gezellig”. We zeggen niet hoe het werkelijk is want, we willen niemand tot last zijn en al helemaal niet als “negatief” bestempeld worden. Hier ontbreekt de affirmatie!

Eerlijk is eerlijk. Voordat je eerlijk kunt zijn tegen anderen moet je eerst eerlijk(er) zijn tegen jezelf over waar je bent en wat je op dat moment te bieden hebt. Transparant zijn creëert ook de mogelijkheid voor mensen om er voor jou te zijn wanneer je dat zelf even niet kunt. Dus, de volgende keer dat iemand je vraagt: “Hoe gaat het met je?” en je voelt je niet zo geweldig, zeg dan gewoon: “Het gaat goed met me, maar het kan beter.” En als iemand je vraagt ​​hoe ze je kunnen helpen, reageer dan zo dat ze er ook voor je kunnen zijn. Je zult hen en jezelf later daarvoor dankbaar zijn. Affirmatie: Ik zal er open over communiceren als het niet goed met me gaat

Naarmate ik ouder word, leer ik dat er kracht zit in het hebben van een wellnessroutine, transparant en eerlijk zijn tegen jezelf en anderen, terwijl je ook nagaat wat je nodig hebt van jezelf en anderen om een vruchtbaar en vervullend leven te leiden. Ik wens je een jaar en een leven toe vol van vreugde, rust, doorbraak en vrijheid! Daarom hebben we deze 8 affirmaties met je gedeeld voor een stressbestendig jaar en leven.

Persoonlijke begeleiding bij het omgaan met stress 
  • Het leven kan zo druk zijn, dat je hierdoor kunt vergeten om stil te staan bij hoe het écht met je gaat waardoor je vast kunt lopen in vastgeroeste patronen met als gevolg: emotionele en/of fysieke onvrede over de status-quo van je leven. Quarterlife coaching helpt je om even stil te staan en te investeren in die gebieden van leven die om aandacht vragen zodat jouw willen, denken en doen weer op lijn komen te staan. We laten je zien hoe jij optimaal gebruik kunt maken van jouw kennis, emoties, intuïtie en talenten om een leven vol rust, plezier, vervulling en vitaliteit te creëren. Meer informatie >>>

Onze tips en handvatten om je op weg te helpen:

*Blog: 8 Affirmaties voor een stressbestendig jaar en leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.