fbpx
Foto 5 tips om het nieuwe jaar bewuster in te luiden
Foto @Inga Seliverstova

5 tips om het nieuwe jaar bewuster in te luiden

Het begin van een nieuw jaar is een goed moment om na te denken over de veranderingen die je het komende jaar wilt doorvoeren in je leven. Hoe je er bewust voor kiest om de eerste uren/dagen/weken en maand van dit jaar door te brengen, kan de toon zetten voor de rest van het jaar. Of je plannen voor januari nu in een comfortabele pyjama met een reep chocola op de bank zijn of een abonnement op de sportschool, wees ervan bewust dat alles wat je al dan niet doet kan een rimpeleffect kan hebben op de maanden die daarop volgen.

In deze blog delen we vijf tips om je 2023 in te rollen, springen, stappen, slapen met een bewuste, zelfverzekerd en vastberaden gevoel om er een gezond(er) en constructiever jaar van te maken:

  1. Laat het verleden los.

Het begin van een nieuw jaar markeert een moment en biedt de kans om een frisse start te maken. Dat betekent: het loslaten van dingen die je tegenhouden. Bijvoorbeeld, het uitvoeren van een bevrijdingsritueel is een geweldige manier om jezelf te ontdoen van de bagage die je niet mee wilt nemen naar 2023. Dit kan een fysiek ritueel zijn, of het kan mentaal worden gedaan in de vorm van een visualisatie.

Mijn persoonlijke favoriet is het brandende kom-ritueel. Je begint met het opschrijven van alle dingen die je kwijt wilt op een stuk papier. Zoek vervolgens een veilige plek om een vuurtje te maken in een pot of kom (dit kan ook in een open haard).

Terwijl je je papier in het vuur gooit en je woorden in rook ziet veranderen, visualiseer je dat je ongewenste gedachten/zaken die je los wilt laten in rook opgaan – het universum in.

  1. Stel concrete doelen voor wat je wilt manifesteren in je leven.

De wet van aantrekking is een universeel principe dat suggereert dat het stellen van duidelijke intenties kan helpen om je dromen waar te maken. Hoewel je je doelen voor 2023 misschien al hebt uitgedacht, zal het kiezen van een manifestatiemethode om je intenties in de wereld te manifesteren het proces naar een hoger niveau tillen. Je wensen op papier zetten is als het maken van een schriftelijke vastlegging van wat je in 2023 wilt aantrekken. Voor de rechterhersenhelft kunnen ‘vision boards’ een leuke manier zijn om dezelfde oefening te doen en je doelen daadwerkelijk te visualiseren met beelden.

  1. Helder wakker worden.

Hoewel oudejaarsavond misschien wel een van de meest dronken feestdagen van het jaar is, kan nieuwjaarsdag een van de meest ellendige zijn: hallo hoofdpijn, misselijkheid en nieuwjaarsangsten. Maar als vanaf januari al wakker wilt worden met een fris, gezond gevoel en klaar om het komende jaar aan te gaan, is het heroverweging waard om minder alcohol te consumeren.

Probeer van tevoren een ga je naar een nieuwjaarsfeest of borrel? Stel vooraf een alcohollimiet in voor jezelf of plan de niet-alcoholische route door te genieten van cocktails met niet-alcoholische samenstelling.

  1. Feestje? Bereid vooraf gezonde tussendoortjes voor.

Zelfs als je het nieuwjaarsfeest niet zelf organiseert, wordt het altijd op prijs gesteld om mee te eten. Zelf gezonde hapjes en snacks meenemen naar het feest levert je niet alleen punten op bij de gastheer/vrouw, maar het geeft je ook een gezonde optie om op terug te vallen als de versnaperingen op het feest je maag doen opzwellen.

Hoewel het geen kwaad kan om een beetje te genieten, is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te doen wat je moet doen om 2023 met een goed gevoel te beginnen.

  1. Breng oudejaarsavond door met iets waar je blij van wordt.

Januari starten met een glimlach op je gezicht vormt de basis voor een positief jaar dat voor je ligt. Ongeacht je stemming, probeer het jaar te starten een positieve toon door iets te doen waar je blij van wordt. Word je uitgenodigd voor een feest of borrel waar je helemaal geen zin in hebt? Bedank vriendelijk en ga in plaats daarvan iets doen waar je plezier aan beleeft. Heb je geen keus en moét je toch naar dat saaie feest? Probeer dan die ene persoon op het feest te vinden of mee te nemen die je aan het lachen maakt. Onderzoek toont aan dat lachen niet alleen gevoelens van vreugde en ontspanning oproept, maar ook het psychisch welzijn kan verbetert.

Op je gezondheid en geluk!

Het nieuwe jaar inluiden met een bewuste intentie over hoe je je leven de komende maanden wilt leiden, is een geweldige manier om gezonde basis te bouwen voor het nieuwe jaar en het volgende hoofdstuk van je leven in te luiden. Ik wens je een mooi nieuw jaar toe.

Persoonlijke begeleiding bij het omgaan met stress 
  • Het leven kan zo druk zijn, dat je hierdoor kunt vergeten om stil te staan bij hoe het écht met je gaat waardoor je vast kunt lopen in vastgeroeste patronen met als gevolg: emotionele en/of fysieke onvrede over de status-quo van je leven. Quarterlife coaching helpt je om even stil te staan en te investeren in die gebieden van leven die om aandacht vragen zodat jouw willen, denken en doen weer op lijn komen te staan. We laten je zien hoe jij optimaal gebruik kunt maken van jouw kennis, emoties, intuïtie en talenten om een leven vol rust, plezier, vervulling en vitaliteit te creëren. Meer informatie >>>

Onze tips en handvatten om je op weg te helpen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.