fbpx

Masterclass: van Lifecrisis naar Rust en Helderheid

Maak jij een quarterlifecrisis/dertigersdip door maar weet je niet hoe je uit deze neerwaartse spiraal komt? Je bent niet alleen. De meesten van ons voelen zich beperkt om de omstandigheden die ons geluk belemmeren te doorbreken en onze dromen te realiseren. Omdat we veelal het gevoel hebben dat we niet de capaciteiten of ‘het geluk’ hebben om een werkelijk gelukkig en vreedzaam leven te leven. Herkenbaar?

Dit komt omdat er vaak wordt gedacht dat ‘gelukkig’ zijn gaat over het leven van een ‘perfect’ leven. Een leven zonder vervelende emoties (boosheid, stress, teleurstellingen, verdriet, frustraties, ruzies, onzekerheid en somberheid) en gebeurtenissen. Een leven waarin we altijd blij, ontspannen en liefdevol zijn. Naarmate we ouder worden komen we tot het besef dat het enige verschil tussen een gelukkig en een ongelukkig persoon, is dat een gelukkig persoon zijn/haar gevoel van welzijn niet laat afhangen van de stand van de zon of de kilte van de nacht. Dit is een persoon die begrijpt dat hij/zij de gebeurtenissen in het leven niet kan controleren, maar dat hij/zij wel invloed kan uitoefenen op de mate van het ‘lijden’ dat hij/zij door deze gebeurtenissen ervaren en hun impact op de toekomst.

Van bijzaak naar hoofdzaak

Dit is een staat van leven waarin puurheid, helderheid, eerlijkheid, pijn, liefde, woede, blijdschap, frustratie, geluk en pech parallel naast elkaar kunnen bestaan ​​en aanvaard kunnen worden als niets meer of minder dan een stroom van pure levensenergie. Dit besef is bevrijdend omdat het ons in staat stelt ons niet vast te klampen aan de schijnzekerheden van de ‘hygiënefactoren’ van het leven – dit zijn zaken als salaris, relatiestatus, aanzien en baanzekerheid. In plaats daarvan leren we houden van wie we zijn, te leven zoals we zijn en op onze eigen manier richting te geven aan onze toekomst. Dit doen we door onze aandacht te focussen op onze ‘motivators’ en drijfveren’. Hierin spelen zaken als erkenning, verantwoordelijkheid, bijdragen aan de maatschappij, een gevoel waardevol te zijn en persoonlijke groei een belangrijke rol. Dit zijn de factoren die voldoening schenken en het gevoel van het ultieme geluk verhogen.

Van ‘Quarterlifecrisis naar Rust en Helderheid’

Wil jij beter om leren gaan met de stress en onzekerheden van het (dagelijks) leven, meer uit je leven halen en meer genieten van alles wat het leven je biedt? In de masterclass: ‘van Lifecrisis naar Rust en Helderheid’ krijg je in vijf sessies helderheid over wie je bent, wat er écht toe doet in je leven en leer hoe je met je de juiste ‘motivators’ en drijfveren’ meer uit jezelf, je relaties en loopbaan kunt halen.

Leerdoelen:

 • Leren omgaan met stress en emoties zoals piekeren, dankbaarheid, verdriet, boosheid, kwetsing, twijfel, onzekerheid en ambities.
 • Aandacht hebben voor wat zich nu in je leven afspeelt
 • Helderheid creëren in onduidelijke situaties
 • Handelen vanuit rust en ruimte
 • De basisprincipes van het loslaten en acceptatie
 • De basisprincipes van meditatie en mindfulness
 • Healing van fysieke, emotionele en energetische kwetsuren
 • Healing vinden in woord, beweging en stilte

Het pad van de masterclass ‘Van Quarterlifecrisis naar Rust en Helderheid’ leidt naar binnen, want er is niets buiten ons waaraan we ons vast kunnen houden. Om rust en kalmte te ervaren moeten we dieper in ons eigen wezen gaan, in ons eigen innerlijke hart. Hierdoor krijg je toegang tot de liefde en kracht die in jezelf leeft en zie je wie je werkelijk bent, wilt en kunt.

Thema’s die o.a. aan bod zullen komen:

 1. Leven met volle aandacht: van to-do naar to-be
 2. Leren van anderen: we zijn allemaal met elkaar verbonden. De ervaring met ieder mens dat op je pad komt kan groei met zich meebrengen.
 3. Zelfbevrijding door vergeving: “Haat eindigt niet door haat. Haat eindigt door liefde. Dit is een eeuwige wet,” aldus Boeddha.
 4. Focus op wat er écht toe doet: waar draait het leven voor jou om? Zuiver je kijk en beperk je tot de essentie.
 5. Je hart en intuïtie volgen: innerlijke rust creëren door het volgen van je intuïtie.
 6. Mediteren: stilvallen met wat zich in je leven afspeelt brengt je tot rust, stressverminderend verhelderend.
 7. Omgaan met emoties: het toelaten, accepteren en loslaten van emoties
 8. Onbevangen geest: cultiveer geduld, zachtheid, compassie en respect voor jezelf en anderen

De combinatie van persoonlijke coaching, training en intervisie in groepsverband creëren de ruimte voor iedere deelnemer om met en van anderen te leren, praktijkgericht in eigen tempo te werken te werken aan de gestelde leerdoelen.

Voor wie is dit programma geschikt?

 • Voor wie het gevoel heeft op de bodem van het leven te zijn beland
 • Als je je overweldigd voelt door alle onvolledigheden in je leven
 • Als je je op zoek bent naar een slimmere manier om je doelen helder te krijgen
 • Als je op zoek bent naar een ‘safe space’ waar je je gezien en gehoord kunt voelen.

Herkenbaar? Wij helpen je graag om de hobbels op jouw levenspad op jouw eigen manier en tempo om te buigen naar wijsheid, groei en innerlijke rust.

foto Quarterlife crisis coaching

Praktische Informatie

 • Aantal sessies: 5 per jaar (het programma wordt verspreid over 5 dagdelen)
 • Investering: 395 euro incl. BTW per persoon voor particulieren. Het tarief voor bedrijven bedraagt 395 euro excl. BTW per persoon.
 • Groepsgrootte: om de interactie te optimaliseren is het aantal deelnemers per sessie beperkt tot een maximum van 10 personen.
 • Locatie: Driebergen en/of Arnhem
 • Data 2023: Deel I: 11 Oktober
  Deel II: 25 Oktober
  Deel III: 1 November 2021
  Deel IV: 22 November
  Deel V: 17 januari 2024 Terugkomsessie
Masterclass: Van Quarterlifecrisis naar Rust en Helderheid